Řízky jako svíčková

lzicka másla, cibule, lžička sladké papriky, vepřové řízky 6 ks, nastrouhané 2 mrkve, petržel, 2 feferonky a několik plátků hub, litr zakysané smetany, hruba mouka na zahusteni

Na másle zpěníme cibuli, zasypeme lžičkou sladké papriky. Naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme. Po 20 minutách přidáme nastrouhané 2 mrkve, 1 petržel, 2 feferonky a několik plátků hub. Dusíme doměkka a zalijeme litrem zakysané smetany zahuštěné hrubou moukou. Omáčka nemá tak hedvábný charakter jako svíčková, ale má výbornou chuť. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s