Sojové řízky Sojak

sojové maso plátky 80 g, masox, česnek 4 stroužeky, koření jemně podle chuti, sójová omáčka několik kapek , sůl, mouka hladká, vejce 1 až 2 ks, voda, olej

Sójové pátky vsypeme do vařící vody, do které jsme přidaly masox, koření, sůl a povaříme 10-20 minut v otevřené nádobě. Poté vyndáme vymačkáme přebytečnou vodu a necháme vystydnout. Pokapeme olejem, sójovou omáčkou, potřeme utřeným česnekem, důkladně promačkáme a necháme v lednici marinovat. Takto připravené plátky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku, strouhance jako klasické řízky a smažíme do růžova. Před obalením je možno opatrně plátky rozříznout a vložit šunku nebo plátek sýru, není ale podmínkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninová obloha.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s