Zapečené jahodové pochoutky

jahody 500 g, rohlík 2 ks, vejce 4 ks, mouka polohrubá 40 g, cukr moučka 50 g, cukr vanilinový 30 g, prášek do pečiva 10 g, sůl 15 g

Jahody opereme, otrháme zelené lístky a vložíme do ohnovzdorné misky či pekáčku. Bílé pečivo nastrouháme a strouhanku ještě prolisujeme. Potom pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, přidáme špetku soli a lehce vmícháme moučkový cukr. Přidáme žloutky a vše lehce vařečkou nebo šlehacími metlami promícháme. A na konec ještě prosátou polohrubou moukou s práškem do pečiva a vanilinovým cukrem. Těsto zlehka ještě jednou zamícháme. Jahody v pekáčku prosypeme prosátou strouhankou a navršíme na ně jemnou vaječnou hmotu, až se vytvoří malá pyramida. Ohnivzdorný pekáček vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 30 min., až pokrmdostane hezkou zlatohnědou barvu. Hotový vyjmeme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplý neseme na stůl. Dětem podáváme s ovocným koktejlem, dospělým jistě nočky zachutnají se sklenkou dobrého bílého vína.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s