Vaječné karbanátky

vejce 10 ks, mouka hladká 5 lžic, olej 4 lžíce, pepř, sůl, bylinky, trochu olej na pečení

smažení – hladká mouka vejce strouhanka na obalování

Natvrdo uvařená vejce nasekáme na jemno. Světlou jíšku z oleje a mouky necháme trochu vychladnout a pak vmícháme do vajec. Osolíme a opepříme ,přidáme bylinky (petrželka,pažitka,mladé kopřivy apod.). Dobře promícháme. Pokud je hmota tuhá,přidáme trochu vody nabo mléka,pokud je příliš řídká,přidáme strouhanku. Pak tvoříme karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na mírném ohni. Pozn. Karbanátky lze chuťově obměnit přidáním hub,salámu,ml.masa,sýra, zeleniny a pod. Nemusíme také obalovat v trojobalu. Stačí obalit jen ve strouhance nebo ve slunečnici nebo sezamu.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s