Vejce s houbami

hlíva ústřičná 100 g, žampiony 150 g, pórek , vajíčka 6 – 8 ks, máslo 2 cm (z 250 g), sůl, majoránka, kmín

Na rozpuštěné máslo (na větší pánvi) nasypeme na drobno nakrájený pórek (asi 1/2 – tu světlou část na kostečky asi 1cm dlouhé a 4díly) a asi 1-2 minuty smažíme (ne rychle , můžeme velmi málo posolit) . Mezitím si nakrájíme žampiony .. Potom přidáme nakrájené žampiony (plátky široké asi 2-3mm , moc velké kusy hlaviček ještě rozkrojit na polovinu) přidáme kmín , majoránku , sůl a 5 minut dusíme (občas zamíchat) . Mezitím nakrájíme hlívu . Pokud se použijí žampiony jiné než z obchodu (z žampionárny) , tak dusit 20 minut …Potom přidáme nakrájenou hlívu a dusíme dalších 5 minut (občas zamíchat) . Hlíva se už nesolí a při dušení do sebe nasaje vůni žampionů (není ji potřebné dlouho tepelně zpracovávat) . Mezitím nakrájíme zbytek pórku (tu zelenou část na 1-2mm tenké kolečka) .Přidáme zbytek pórku a ještě další minutu dusíme .Potom se přidají vajíčka (už nesolit) a do doby požadované hustoty se musí stále míchat (aby se nevytvořily tvrdé seschlé kusy vajíček) .Podává se s chlebem nebo jiným pečivem .Někdo to jí třeba s rýží nebo vařenými bramborami .

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s