Vepřová kýta s brokolicí

vepřová kýta 40 dkg, žampiony 25 dkg, brokolice, zeleninový bujón, feferonka, olej, mléko, hladká mouka, zakysaná smetana, těstoviny, křen, sýr cihla

Kýtu nakrájet na nudličky,opékat na oleji, osolit, opepřit, podlévat teplou vodou,přidat zeleninový bujón a feferonku. To vše podusit téměř do měkka. Přidat žampiony nakrájené na větší plátky,menší brokolici rozebranou na růžičky.Dusit ještě asi 10min. V 0,5l mléka rozmíchat lžíci hladké mouky. Přidat k masu a zelenině a za stálého míchání krátce povařit. Nakonec se přidá zahřátá zakysaná smetana(dá-li se studená z lednice, mohla by se srazit). Podáváme s těstovinami. Pro zvýšení pikantnosti můžeme hotové jídlo posypat jemně nastrouhaným křenem nebo strouhaným sýrem.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s