Lívanečky z ovesných vloček

voda 0,5 litru, ovesné vločky 5 lžic, žloutek (vajíčko), sůl špetka, vanilkový cukr balíček, prášek do pečiva 0,5 balíčku, solamyl 2 lžíce, hladká mouka dle potřeby, tuk, zavařenina, bílek

Ovesné vločky dáme do studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pak přidáme žloutek, (může být celé vajíčko), sůl, vanilkový cukr, prášek do pečiva, Solamyl a hladké mouky tolik, abychom dosáhli hustého těsta. Dobře metlou prošleháme. Na pánvi pečeme lívanečky po obou stranách a hotové potíráme zavařeninou, kterou jsme utřeli s bílkem na zahoustlý krém (stačí jem džem).

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s