Čočkový salát s kysanou smetanou

čočka 250 g, cibule, smetana zakysaná 250 ml, pažitka, ocet, sůl

Přebranou čočku několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny bobtnat. Potom čočku uvaříme doměkka, slijeme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, pažitku, ocet, sůl a lehce promícháme se zakysanou smetanou. Salát necháme aspoň chvíli schladit v chladničce. Při podávání jednotlivé porce sypeme čerstvou nakrájenou pažitkou nebo posekanými čočkovými klíčky.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s