Pionýrský pudink

Kukuřičný chleba: 1/4 hrnku kyšky,3 lžíce kyselé smetany, vejce,1/4 hrnku kukuřičné krupice,1/3 hrnku polohrubé mouky, 1/4 hrnku hnědého cukru,2 lžičky prášku do pečiva,1/4 lžičky soli,3 lžíce rozpuštěného másla
Pudink :1 1/2 hrnku 18% smetany,1/4 hrnku + 2 lžíce javorového sirupu (nebo čirého medu),2 lžíce cukrářské melasy (nebo medu), 1/4 lžičky soli,vanilkový cukr,1/2 lžičky mleté skořice,1/4 lžičky mletého zázvoru,1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku,celé vejce,3 žloutky

Kukuřičný chleba: Předehřát troubu na 180°C. Našlehat dohromady kyšku, smetanu a vejce. V jiné míse smíchat ostatní ingredience, až na máslo. Přidat směs s kyškou a zamíchat dovnitř máslo.Nalít těsto do vymazané 23cm čtvercové formy a péct po 25 min. Rozdrobit upečené těsto a na plechu ho v 180°C troubě otoustovat po 15min. Sem tam drobky promíchat. Nasypat drobky do velké mísy.
Pudink : Vyložit dno 25cm dortové formy na pružinu pomocí pečícího papíru. Vymazat stěny formy.V kastrolku na středním ohni přivéct smetanu, sirup, melasu, sůl, vanilková cukr a koření do pomalého varu. V misce dohromady našlehat vejce a žloutky. Pomalu a postupně zašlehávát horkou smetanu s kořením do žloutků s vejcem. Nepřestat šlehat.Nalít směs na kukuřičný chléb a nechat ho nasáknout po 15 min.Nalít směs do formy, obalit její dno alobalem a tu postavit do plechu s vysokým okrajem. Kolem dortové formy nalít asi 2.5 cm vařící vody. Přikrýt plech mokrotenovým filmem a potom alobalem. Péct při 180°C po 45-50 min. až střed po zmáčknutí vyskočí opět nahoru.Nechat vychladnout po 30 min, před vyjmutím z formy a porcováním.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s