Svatební koláčky z překládaného těsta

Těsto číslo 1:30 dkg výběrové polohrubé mouky,30 dkg mouky speciál hladké,1 hustou šlehačku,6 dkg krystalového cukru,8 – 10 dkg kvasnic,1 dl stolního oleje,špetku soli,lžíce rumu
Těsto č. 2 : 500 g másla, 40 dkg mouky extra speciál výběrové

Z těsta číslo 1 vypracujeme a vyválíme obdélník, a z těsta číslo 2 o něco menší čtverec. Čtvercové těsto položíme na obdélníkové a zavineme ho tak, že okraje spodního těsta přeložíme ke středu čtvercového těsta, a toto rozválíme. Těsto obrátíme opačně a zase ho skládáme tak, že kraje překládáme do středu. Překládáme aspoň 3x.Toto popřekládané těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Z jednoho dílu je asi 40 koláčků (záleží jak velké je děláme). Pokud děláme koláčky malé, tak z této dávky můžeme udělat asi 160 koláčků.Tyto 4 stejné díly těsta dáme do silonových sáčků a necháme je odpočinout 10 minut. Pak těsto rozválíme na asi 5 mm a rádlovacím kolečkem, nebo nožem krájíme čtverečky, ( jak velké zase záleží jak velké chcete koláčky mít) na které klademe tvarohovou nádivku.Tvaroh poctivě uzavřeme do hrudky, kterou mírně prstem protlačíme. Do protlačené jamky dáváme povidla. Koláčky pomastíme rozkvedlaným vajíčkem s troškou mléka a na povidla klademe žmolenku .

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s