Svatební minikoláčky

1 kg hladké mouky,250 g másla,250 g cukru,1 KL soli,3 vejce,5 žloutků,90 g droždí,strouhaná citronová kůra,1/4 l nahřáté šlehačky,vejce na potření;
Maková náplň : mák,mléko,citronová kůra,skořice.
Tvarohová náplň : 1 kg tvarohu,360 g cukru,150 g másla,6 žloutků,
sníh ze 6 bílků.
Náplň z rozvařených jablek : jablka,tlučený badyán,citronová kůra.
Vylepšená švestková povidla : švestková povidla,strouhaná citronová kůra,rum,perník

Z uvedených surovin zaděláme těsto a necháme je přes hodinu kynout. Těsto moc nevykyne, protože je těžké. Na vále zaděláme buď bochánky (malinké kuličky) nebo těsto vyválíme a vykrájíme malá kolečka pomocí náprstku, dáme je na mírně vymazaný plech, obrácenou stranou náprstku, či koncem tužky, propisky nebo čímkoli jiným tomu podobným, vymačkáme důlky, okraje pomažeme rozšlehaným vejcem a plníme různými nádivkami. Plníme hezky bohatě do špičky, na kterou dáme rozinku (pozor při pečení, rozinka se ráda připéká).
Maková náplň : Umletý mák uvaříme v mléce, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru a skořici.
Tvarohová náplň : Vše kromě sněhu dobře utřeme a nakonec vmícháme pevný sníh. Tvarohovou nádivku plníme nejlépe pomocí trubičky v plátěném sáčku, do kterého jsme nejprve vložili mikrotenový sáček, aby se náplň nelepila na plátno.
Náplň z rozvařených jablek : Jablka rozvaříme s trochou badyánu a strouhané citronové kůry (nesladíme).
Vylepšená švestková povidla : Do povidel přidáme trochu strouhané citronové kůry a rumu. Povidla musí být hustá, jinak se roztečou. Můžeme je zahustit strouhaným perníkem nebo naopak dle potřeby rozředit rumem.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s