Nakládaná niva

Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát/,česnek  /dvě hlavičky/,olej,chillí, pepř celý, sůl,hodně cibule, sklenice

Nivu rozřízneme na půl, jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravíme česnek/hodně/ rozmačkáme a to napatlám na Nivu z obou stran. Pak vezmeme čilí koření a posypeme opět Nivu z obou stran. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka a také si připravíme nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřežeme na kostičky. Na dno sklenice dáme vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list  a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračujeme až máme vše ve sklenici.  Nahoru ještě dáme vrstvu cibule a bob.list a nové koření – vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet Před konzumací slejeme olej – ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s