Křehké řezy

Na 50 kosků: 75 g vlašských ořechú., 175 g oříškové směsi (lískové oříšky., oříšky kešu a paraořechy)., 30 g másla nebo margarínu., 3 PL cukru., PL medu., 4 velké oplatky

Ořechy nasekáme nahrubo. Opražíme je na suché, středně rozehřáté páni.Přitom je stále mícháme a obracíme. Máslo nebo margarín, cukr a med za stálého míchání zahřejeme v hrnci, až směs začne do zlatožluta karamelizovat. Opražené oříšky smícháme s medovým karamelem. Hmotu rozkrojíme na dva díly a přikryjeme hotovými koupenými oplatkami. Dva velké kusy fólie rozprosřeme přes oplatky. Zatížíme dřevěným prkénkem a na chladném míste necháme zatuhnout. Oplatky nakrájíme přibližně na 1 – 2 cm široké pruhy, které potom ještě šikmo překrojíme na kousky o délce asi 5 cm. Uložíme je do pevně uzavřené plechové nádoby.

Příprava cca 20 minut., chlazení cca 2 hodiny., kousek cca 40 kalorií

Křehké řezy

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s