Šlehané bifteky

300 g mletého masa, 2 syrové brambory, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, majoránka, česnek, 4 bílky, tuk na smažení

 

Mleté maso osolíme a okořeníme podle chuti. Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a společně se žloutky vmícháme do masa. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Na pánvi rozehřejeme tuk. Lžící nabíráme masovou hmotu a klademe do rozpáleného tuku. Lžící namočenou v horkém tuku trochu zploštíme, případně zformujeme do požadovaného tvaru. Z obou stran osmažíme dozlatova. Podáváme s hořčicí a cibulí s chlebem nebo vařenými bramborami.

 

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s