Guláš z hlívy ústřičné

500 g hlívy ústřičné , 500 g cibule , rajský protlak , 5 stroužků česneku , sladká mletá paprika,  drcený kmín, majoránka, sůl, pepř,  sádlo nebo olej

Na rozpáleném sádle nebo oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli,  zaprášíme sladkou paprikou a přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu. Až se hlíva ústřičná trochu opeče, podlijeme ji trochou vody, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, drcený kmín podle chuti, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou dusit. Jakmile se vydusí voda, přilijeme trochu vody, což opakujeme až do doby, kdy je hlíva ústřičná dostatečně měkká. Ke konci vaření dochutíme guláš z hlívy ústřičné majoránkou, solí a pepřem a necháme přebytečnou vody odpařit již bez pokličky. Guláš z hlívy ústřičné můžeme posypat čerstvě nakrájenou cibulí nebo do něj dát lžíci kysané smetany, jako příloha se k pokrmu hodí knedlík, těstoviny, noky nebo čerstvý chléb.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s