Karbanátky z hlívy ústřičné

500 g hlívy ústřičné – klobouky ,cibule ,2 vejce ,stroužek česneku ,0,5 litru zeleninového vývaru ,starší rohlík ,sklenice mléka ,3 lžíce másla ,strouhanka ,sůl pepř

Očištěné klobouky hlívy ústřičné povaříme v zeleninovém vývaru asi půl hodiny, scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Rohlík nakrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem, necháme nasáknout a pak mléko vymačkáme a přidáme k houbám. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, přidáme k hlívě a smícháme ještě spolu s vejci, česnekem, solí a pepřem. Nakonec přijde do těsta strouhanka v takovém množství, aby se daly lehce tvarovat karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Karbanátky z hlívy ústřičné jsou výborné s bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s