Nadívaná kuřecí prsíčka se smetanovou omáčkou

4 velké kuřecí prsní řízky, 4 lžíce másla, 3 pórky – pouze bílé a světlezelené části (když bude pórek veliký, stačí jeden),1 lžíce strouhané limetkové kůry, 250 ml kuřecího vývaru (můžeme polovinu vývaru nahradit suchým bílým vínem), 125 ml smetany ke šlehání,  lžíce citronové šťávysůl, pepř

Kuřecí prsa nařízneme ze silnější strany tak, aby se vytvořila kapsa (pozor abyste řízek úplně neprořízli) a necháme maso stranou.V pánvi na másle osmažíme najemno nakrájený pórek a citronovou kůru (smažíme až je pórek měkký, ale aby nezměnil barvu). Občas zamícháme. Pak vyndáme z pánve a naplníme jím kapsy z kuřecích prsou a zašijeme je nebo zajistíme párátky. Kuřecí kapsy samozřejmě ještě osolíme a opepříme.Na pánvi osmažíme po obou stranách zašité kuřecí kapsy.Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pánev přiklopíme a asi po 5min kapsy obrátíme. Až je maso hotové, děrovanou naběračkou ho vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Šťávu vyvaříme na polovinu původního množství, přimícháme smetanu a znovu necháme vyvařit na polovinu množství. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, pak přidáme maso a nějakou přílohu nejlépe rýži.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s